Assertiviteitstraining

 

'De schaduw van de dennen is afhankelijk van de helderheid van de maan'

- Kodo Sawaki

 

 

Visie op assertiviteit

Assertief zijn houdt in dat iemand zijn eigen mening respecteert en opkomt voor zichzelf. En in staat is om voor zichzelf op te komen. Assertief gedrag wordt vaak verward met agressie en kan in de werksituatie veel spanning oproepen en professionals uit evenwicht brengen bij de dagelijkse uitoefening van hun beroep. De attitude van de professional kan grote invloed uitoefenen op het verloop van spanningsvolle interacties. Het waarborgen van veiligheid voor alle betrokkenen is daarbij een essentieel uitgangspunt. Een effectieve en open aanspreekcultuur waarbij voldoende kennis, professionele steun en zorg aanwezig zijn, zal het contact met collega’s en cliënten bevorderen en zal in belangrijke mate bijdragen aan een veilige en prettige werksfeer.

We werken vanuit een breed perspectief. Normoverschrijding is een subjectief en relatief gegeven en dit nemen we als uitgangspunt. Wat de een als assertief beleeft, ervaart de ander misschien niet als zodanig; we nemen iedere ervaring of beleving op dit gebied serieus. Professionals kunnen veel profijt hebben van hun ‘antennes’ en hun intuïtieve vermogen. Het is belangrijk deze vermogens verder te ontwikkelen en te leren deze op een adequate en effectieve manier in te zetten

In overleg met de opdrachtgever stellen wij een op maat gemaakte assertiviteitstraining samen. Deze kan zowel op locatie als in-company worden aangeboden. Offerte op aanvraag. 

 

 

Adres

Feniks Therapie Rotterdam Rijnmond
Agniesestraat 42 F
3032 TM Rotterdam
 
 

Contact

Telefoon 06-47491813
Email info@therapie-rotterdamrijnmond.nl
   
KVK 64423441
BTW NL178344801-B01

 

 

Aangesloten bij

         

Zircon - This is a contributing Drupal Theme
Design by WeebPal.